Jamie’s Chicken Tikka Masala

Jamie’s Chicken Tikka Masala

Met dit recept voor kip tikka massala uit Jamie’s Comfort Food maak je dit Indiase recept vanaf de basis zelf. Dat kost even wat tijd en werk, maar dan heb je uiteindelijk wel een goddelijk gerecht op tafel staan.

Bereiding

1 Rooster de kruidnagel, komijn en 1 tl paprikapoeder en garam masala 1 min. in een droge koekenpan. Doe in een kom. Voeg de rasp en het sap van 1 citroen, de geperste knoflook, de gember, de yoghurt en 1 tl zout toe.

2 Snijd de kipfilets in stukken van ongeveer 5 cm, doe ze in de kom en meng goed met de marinade. Rijg de stukjes kip afgewisseld met stukjes citroen en groene pepers op metalen spiesen. Leg op een bord, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren.

3 Snijd de ui en de knoflook voor de saus samen met de rode pepers en de koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes) fijn. Bak in 20 min. met wat olie goudbruin. Voeg de gemalen koriander, kurkuma en de resterende tl paprikapoeder en garam masala toe, en na 2 min. ook de amandelen. Doe de tomaten erbij, verkruimel het bouillonblokje erover en giet er 300 ml kokend water bij. Laat 5 min. koken en roer dan de kokosmelk erdoor. Laat nog 20 min. staan op laag vuur.

4 Besprenkel de kipspiesjes met een beetje olie en rooster ze in een hete grillpan – keer ze om tot ze rondom goudbruin en krokant zijn. Snijd de stukjes kip van de spiesjes in de saus en houd de stukjes citroen apart. Laat de tikka 2 min. koken en besprenkel met citroensap. Roer nog een extra scheutje yoghurt door de saus, strooi de korianderblaadjes erover en serveer met luchtige basmatirijst.

Dit recept komt uit het boek ‘Jamie’s Comfort Food‘ van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).


 

6-8 personen

• 1 tl gemalen kruidnagel

• 1 tl gemalen komijn

• 2 tl zoet gerooktepaprikapoeder

• 2 tl garam masala

• 3 citroenen

• 6 tenen knoflook, geperst

• 1 duimgroot stukje gemberwortel, geschild en geraspt

• 6 el yoghurt

• 800 g kipfilets

• 3 verse groene peper



Voor de saus

• 2 uien, gepeld

• 4 tenen knoflook, gepeld

• 2 rode pepers

• 1 bosje koriander

• olijfolie

• 1 el gemalen koriander

• 2 tl kurkuma

• 6 el gemalen amandelen

• 2 x 400 g gepelde tomaten in blik

• 1 blokje kippenbouillon

• 2 x 400 g kokosmelk light


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine