Recept
Jamie Oliver’s hotpot
Soms heb je van die dagen waarop je verlangt naar comfort food dat niet alleen vult, maar ook verwarmt. Dit recept van Jamie Oliver is precies dat: een stoof vol smaak, boordevol groenten, malse kip en goudbruine gnocchi die zorgen voor een krokante bite. Terwijl de oven zijn werk doet, vult je keuken zich met de geur van tijm, champignons en langzaam gegaarde kip. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets bijzonders op tafel wilt zetten zonder uren in de keuken te staan. Serveer met een frisse salade of gewoon zo, uit de pan, met vrienden aan tafel.

Ingrediënten
4 personen | 10 minuten + 1 uur
- 4 grote kipkarbonades
- 2 uien (320 g)
- 2 grote wortels (320 g)
- ½ bos tijm (10 g)
- 320 g kastanjechampignons
- 295 g geconcentreerde champignonsoep uit blik
- 600 ml halfvolle melk
- 320 g diepvriesmais
- 570 g cannellinibonen uit blik
- 800 g aardappelgnocchi
- olijfolie
Bereiding
- Zet een grote ondiepe braadpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Trek de velletjes van de kipkarbonades en leg ze in de pan om ze uit te bakken.
- Bestrooi de stukken kip met een snufje zeezout en zwarte peper, leg ze in de pan en keer ze regelmatig om tot ze rondom goudbruin zijn. Pel intussen de uien, snijd ze met de wortels in stukjes van 3 cm en doe ze meteen bij de kip in de pan. Haal de crispy velletjes uit de pan, ris de tijm erbij, scheur de champignons in stukjes en bak ze 20 minuten mee, terwijl je regelmatig blijft roeren, of tot de groenten gekaramelliseerd zijn.
- Roer nu de soep en melk erdoor, leg een deksel scheef op de pan en laat 10 minuten op matig vuur pruttelen. Verhit de oven tot 220 °C.
- Roer de mais en bonen met vocht en al erdoor en leg de gnocchi erop. Spray ze met een beetje olijfolie en zet de pan 30 minuten zonder deksel in de oven, of tot de kip makkelijk van de botjes loskomt, de gnocchi goudbruin zijn en de stoof zachtjes pruttelt.
Credits fotografie: David Loftus
Energie: 600 kcal
Vet: 16.3 g
Verz. vet: 5.2 g
Eiwitten: 30.7 g
Koolhydraten: 83.7 g
Suikers: 21.5 g
Zout: 1.6 g
Vezels: 12.3 g