Recept
Jamie Oliver Citroen-tahinkip & granen
Jamie Oliver verrast opnieuw met een heerlijk doordeweeks gerecht boordevol smaak en gemak. Deze tahin-kip met citroen, bimi en geroosterde paprika is een kleurrijke combinatie van frisse citrus, romige tahin en malse kipfilet. Perfect voor wie snel iets gezonds en bijzonders op tafel wil zetten. Met mediterrane invloeden en een twist van Jamie’s kenmerkende eenvoud, past dit recept perfect bij de filosofie van Food and Friends: samen genieten van goed eten.

Ingrediënten
2 personen | 13 minuten
- 160 g bimi
- 2 kipfilets van 150 g elk
- 460 g geroosterde rode paprika uit een pot
- 2 tenen knoflook
- ½ bos basilicum (15 g)
- 30 g zwarte olijven, met pit
- 1 citroen
- 2 el tahin
- 250 g gekookte gemengde granen uit een pakje
- 400 g cannellinibonen uit blik
- olijfolie
Bereiding
- Zet een grote ondiepe braadpan met antiaanbaklaag pan op hoog vuur. Maak de bimi schoon, snijd dikkere steeltjes in de lengte doormidden en bak ze in de droge pan terwijl je de kipfilets met 1 cm tussenruimte insnijdt. Spray de kip met olijfolie, wrijf in met zeezout en zwarte peper en bak 3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn en de bimi licht geschroeid is.
- Doe de paprika’s (met vocht en al) en de gepelde tenen knoflook in een blender, voeg de basilicum met steeltjes en al toe (houd een paar mooie blaadjes apart) en pureer glad. Sla de olijven plat, ontpit ze en hak ze fijn. Rasp de citroenschil en zet even opzij. Knijp de citroen uit boven een kom, meng de tahin erdoor, verdun het mengsel met een scheutje water en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Leg de kipfilets en bimi op een snijplank. Giet de paprikasaus in de pan en doe de granen erbij. Laat de bonen uitlekken, doe ze in de pan en roer goed. Laat de boel een paar minuten inkoken, breng met peper en zout op smaak af en verdeel over je borden. Leg de bimi en de in plakjes gesneden kip erop, schep de citroen-tahinsaus erover en maak af met de olijven, citroenrasp en de apart gehouden basilicumblaadjes.
Credits fotografie: David Loftus
Energie: 577 kcal
Vet: 15.4 g
Verz. vet: 3.3 g
Eiwitten: 54 g
Koolhydraten: 49.9 g
Suikers: 5.4 g
Zout: 1.1 g
Vezels: 15.9 g