Jagersstoof – ‘Pollo alla cacciatora’

Jagersstoof – ‘Pollo alla cacciatora’

‘Kip cacciatora is een eenvoudige combinatie van smaken die het erg goed doet. Cacciatora betekent ‘jager’, dus dit is een gerecht dat een jagersvrouw voor haar kerel klaarmaakt als hij terugkeert van een lange, zware ochtend buiten.’ – Jamie Oliver

Bereiding



Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4. Laat de stukken kip uitlekken – bewaar de marinade – en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Zet een ovenvaste pan op het vuur, giet er als de pan goed heet is een scheut olijfolie in, bak de stukken kip rondom bruin aan en zet ze even opzij.

Zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook erin. Bak de knoflook licht goudbruin en doe de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade erbij. Laat de zaak aan de kook komen, leg het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven.

Schep het vet dat bovendrijft af, roer en proef en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade of wat cannellini-bonen en flink wat Chianti.



Dit recept komt uit ‘Jamie’s Italië’ van Jamie Oliver (€ 34,99, Kosmos Uitgevers). 

Voor 6 personen

Bereidingstijd: 125 minuten

  • 1 kip van 2 kg, in stukken, of het equivalent aan stukken kip
  • 8 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook, gepeld (1 geplet, 2 in plakjes gesneden)
  • ½ fles Chianti
  • bloem
  • extra vierge olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • een handvol groene en zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek