Italiaanse smokey tomatensaus

Italiaanse smokey tomatensaus

Good food is good mood! Al het overheerlijke eten leidt naar Rome. Of eigenlijk: Italië. Met de lekkerste tomatenproducten uit Parma zet je een geweldige tomatensaus op tafel die je opdipt met een stuk vers brood. Geef deze smokey tomatensaus net zoveel liefde als de Italianen het doen, dan weet je één ding zeker: vanavond wordt het smullen van Italian good food.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 185 °C.

2. Verhit een grote skillet of hapjespan op middelhoog vuur. Leg de knoflookhelften met de snijkant naar beneden in de pan. Schenk de olie erbij en bak de knoflook in 5 minuten goudbruin, draai de helften halverwege om.

3. Voeg de oregano toe en schenk de Mutti Pomodori pelati en Mutti Polpa in de pan. Breng aan de kook en kook alles ongeveer 10 minuten, tot de gepelde tomaten zacht zijn.

4. Druk de gepelde tomaten met een spatel plat. Roer de Mutti Dubbel tomatenconcentraat erdoor en laat hem al roerend oplossen in de saus. Breng op smaak met het paprikapoeder en de cayennepeper. Voeg de rode wijnazijn en boter toe en laat de boter smelten.

5. Leg de cherry- en trostomaten in de saus. Zet de skillet of hapjespan in de oven en rooster de tomaten 10 minuten, tot ze aan de bovenkant iets openscheuren.

6. Garneer de smokey tomatensaus met de dragonblaadjes en serveer met stokbrood en eventueel wat plakjes gedroogde worst.

 

Over Mutti:
In de producten van Mutti proef je de zon van Italië. Vanuit het prachtige Parma halen ze al 120 jaar het maximale uit de tomaat en nog steeds leren ze iedere dag nieuwe dingen over deze prachtige vrucht. Mutti: ‘Goed werk leveren betekent iets doen met toewijding, consistentie en intelligente, en ook met veel passie en eerlijkheid. De ronde tomaat die we gebruiken onderging in de loop der tijd een streng selectieproces en voelt zich nu volledig thuis op de velden van de telers van Mutti. Van mediterrane klassiekers tot zeer innovatieve moderne kookkunst, wij hebben voor elke maaltijd opties van hoge kwaliteit.’  Zo leent de Polpa die in dit recept wordt gebruikt zich perfect als basis voor bijvoorbeeld soepen en sauzen, terwijl de concentraat een intensere tomatensmaak aan het geheel geeft. Dat de passie én smaak eraf spatten, bewijzen de miljoenen fans die letterlijk weglopen met de overheerlijke producten. Word jij hun nieuwste fan?

Voor 3-4 personen

  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 2 el zonnebloemolie
  • blaadjes van 2 takjes oregano
  • 1 blik Mutti Pomodori pelati
  • 1 blik Mutti Polpa
  • 2-3 el Mutti Dubbel tomatenconcentraat
  • 3 el gerookte-paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el roomboter
  • 300 g cherry- en trostomaten, in verschillende kleuren
  • blaadjes van 2 takjes dragon
  • 1 (zuurdesem)stokbrood, voor erbij
  • 1 gedroogd worstje, voor erbij (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek