Een klassiek en altijd lekker gerecht voor de feestdagen: luxe rosbief met olijven en kappertjes. Een perfecte rosbief maken, klinkt misschien als een moeilijk opgave – zeker omdat je hem vanbinnen mooi rosé wilt –, maar met dit recept gaat het je zeker lukken. Perfect voor een kerstdiner of als je wilt uitpakken voor een knus diner met vrienden!
1. Haal het vlees tijdig uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven op 160 graden.
3. Verhit een braadpan met 1 eetlepel olijfolie en bak het vlees rondom aan. Leg het vlees in een braadslede, bestrooi met zout en peper. Gebruik een kernthermometer om de juiste gaarheid te bereiken: met een kerntemperatuur van 50 graden wordt het vlees ros. Haal het vlees uit de oven als het de juiste gaarheid heeft*. Laat ongeveer 10 minuten rusten op een warm bord onder aluminiumfolie en een theedoek.
4. Rooster ondertussen de pijnboompitten. Snijd het vlees in dunne plakken en leg ze op een schaal.
5. Bestrooi met olijven, kappertjes, geraspte Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Besprenkel met olijfolie.
6. Serveer de rosbief met roseval aardappeltjes met rozemarijn uit de oven.
Per eenpersoonsportie 290 kcal | 15 gr vet | 2 gr koolhydraten | 37 g eiwit | 2 gr vezels | 1 gr zout
*Bij een oventemperatuur van 125 graden is een stuk van 700 gram in ± 1 uurtje op de gewenste kerntemperatuur (50 graden).