Italiaanse erwtensoep

Italiaanse erwtensoep

“Toen ik in Altamura was, werkte ik bij een bakkersfamilie. Deze erwtensoep was een van de gerechten die klaargemaakt werden. Hij is heel gemakkelijk: slechts 4 ingrediënten en 15 minuten pruttelen. Ik heb deze soep alleen nog maar met gedopte erwten gemaakt, maar het kan ook met erwten uit de diepvries.”- Jamie Oliver

Bereiding



Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, doe de uitjes erbij en laat die 10 minuten op laag vuur bakken. Doe de erwten en de kippenbouillon erbij, laat ze aan de kook komen en een minuut of 10 pruttelen. Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de stukjes spaghetti de helft van de tijd die op de verpakking staat aangegeven, giet ze af en doe ze bij de soep om verder gaar te koken. Het is handig om de takjes kruiden bij elkaar te binden voor je ze in de soep gooit, zodat je ze er voor het serveren makkelijk weer uit kunt vissen. Proef de soep als de stukjes pasta gaar zijn en breng hem op smaak met peper en zout. Verdeel de erwtensoep over de kommen, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er peterselie op.



Dit recept komt uit ‘Jamie’s Italië’ van Jamie Oliver (€ 34,99, Kosmos Uitgevers). 

  • olijfolie
  • 2 middelgrote uien, gepeld en fijngehakt
  • 4 flinke handenvol vers gedopte erwten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 250 g gedroogde spaghetti, in stukjes van ca. 2½ cm gebroken
  • desgewenst: verse munt, basilicum en rozemarijn, 1 takje van elk
  • extra vierge olijfolie
  • een klein handje verse bladpeterselie, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek