Voor deze heerlijke noedels heb je twee potten met een inhoud van 1 liter nodig. Voeg vlak voor het serveren de partjes limoen toe, plus de korianderblaadjes, een scheutje sojasaus en pittige chiliolie — eet smakelijk!
1. Schil de gember en rasp hem fijn met behulp van een blokrasp. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes.
2. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Spoel de struikjes paksoi schoon. Zorg ervoor dat je de zandkorrels en modder ook goed tussen de bladeren schoonspoelt. Snijd de struikjes paksoi in parten.
3. Verdeel de misopasta en het gedroogde eekhoorntjesbrood over twee potten. Doe de geraspte gember en ringetjes chilipeper erbij en schenk er een laagje (à 2-3 cm) kokendheet water in. Roer dit alles door elkaar en laat de smaken een paar minuten op elkaar inwerken.
4. Voeg de sugarsnaps toe, gevolgd door de paksoi. Snijd de paddenstoelen in stukjes (laat kleine exemplaren heel) en voeg ze toe – duw de ingrediënten tussendoor elke keer goed aan, zodat er meer bij past. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze diagonaal in ringetjes van 1 cm en voeg ze toe, samen met de noedels.
5. Schenk als je de noedels gaat serveren 300 ml kokend water in elke pot. Doe de deksels erop en laat de noedels in 4-6 minuten gaar worden. Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar en controleer of de noedels gaar zijn – zo niet, laat ze dan nog een paar minuten (met het deksel erop) staan.
6. Snijd de limoen in partjes en duw ze vlak voor het serveren onder in de noedelsoep. Strooi de verse korianderblaadjes erover en voeg een scheutje sojasaus plus chili-olie naar smaak toe.
Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen. Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.