Deze risotto is extra spannend door de zwarte kleur. De inktvisinkt die dat veroorzaakt, kun je kopen bij de betere vishandel.
1 Meng het witte krabvlees in een kom met 1½ fijngesneden chilipeper, plus rasp en sap van 1½ citroen. Voeg flink wat zout en peper toe plus een scheutje olijfolie.
2 Bak de ui in een koekenpan met dikke bodem tot ze zacht maar niet verkleurd zijn. Voeg het bruine krabvlees toe en verhit dat 1 min. mee.
3 Voeg dan de rijst toe en roer 1 min. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat de wijn verdampen. Voeg circa 125 ml kokend water toe en roer tot het vocht weer is verdampt. Blijf water toevoegen en roeren tot de rijst al dente is. Roer de inktvisinkt plus de rest van het citroensap erdoor, en voeg zout en peper toe.
4 Schep de risotto op 6 borden en verdeel het witte krabvlees en de pangrattato erover. Bestrooi met de peterselie, de rest van de chilipeper, en serveer met partjes citroen.
Per portie 424 kcal, 8,8 g vet (1,2 g verzadigd), 22,5 g eiwit, Li nguine met kokkels 57,9 g koolhydraten, 2,1 g suikers
6 personen
• 300 g wit krabvlees
• 2½ rode chilipepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
• rasp en sap van 1½ citroen, plus extra partjes
• olijfolie
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 120 g bruin krabvlees, door een zeef gedrukt
• 400 g arboriorijst
• 120 ml witte wijn
• 20 g inktvisinkt
• 40 g pangrattato (zie p. 65)
• ½ el bladpeterselie, fijngehakt