Ingemaakte groente (escabeche)

Ingemaakte groente (escabeche)

Bij vrijwel elke maaltijd in Mexico komt er een bordje met ingemaakte groenten op tafel. Wij hebben babygroenten gebruikt omdat ze een mooie structuur geven.De jícama of yam is een groente met een frisse komkommerachtige smaak; je vindt ze weleens in Surinaamse winkels. 

Bereiding



1 Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen een paar minuten tot ze zacht zijn.

2 Verhit de azijn met eenzelfde hoeveelheid water in een andere pan. Als dit bijna kookt, voeg je de uiringen en overige ingrediënten toe. Breng aan de kook, draai het vuur uit en laat alles ongeveer 30 minuten staan.

3 Laat koud worden en zet daarna een nachtje in de koelkast om de smaken op elkaar te laten inwerken. Serveer de escabeche zo of op taco’s. Geef er een koud biertje bij.

Per portie 47 kcal 1,5 g vet (0,2 g verzadigd), 1,5 g eiwit, 3,8 g koolhydraten, 2,6 g suiker.

Recept Anna Jones
Fotografie Martin Poole

 

Voor ca. 1,75 kg (uitlekgewicht)

• olijfolie

• 2 rode uien, in dunne ringen

• 800 ml witte wijnazijn

• 12 tenen knoflook, gepeld

• 12 meiraapjes, gehalveerd

• 12 jonge worteltjes, gehalveerd

• 1 kleine bloemkool, in roosjes

• 12 babycourgettes, gehalveerd

• 1 jímaca of yam, geschild, grof gehakt

• 4 jalapeñopepers, in vieren

• 6 kruidnagels

• 1 kaneelstokje

• 4 laurierblaadjes

• 10 zwarte peperkorrels

• 1 tl korianderzaad

• blaadjes van 1 bosje marjolein, grof gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek