Tajine met kikkererwten en pompoen

Tajine met kikkererwten en pompoen

Dit gerecht is perfect voor die herfstdagen waarop je behoefte hebt aan een dosis verwarmende specerijen. Probeer gerust eens een mengsel van wortelgroenten of voeg er aubergine aan toe.

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur, voeg de uien toe en fruit ze 10-15 minuten aan, tot ze glazig worden een gouden tint krijgen.

2. Voeg dan alle specerijen en de laurier toe. Bak nog 1 minuut en voeg de pompoen toe. Schep om tot de specerijen alles goed bedekken. Doe de kikkererwten (inclusief vocht) erbij, plus de tomaten en abrikozen. Giet er zo veel water bij dat de groenten net onderstaan en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 55-65 minuten sudderen, tot de saus iets ingedikt is en de groenten zacht zijn. Roer af en toe en zorg ervoor dat er niets vastkoekt en dat de tajine niet uitdroogt. Haal voor het serveren de laurierblaadjes
er voorzichtig uit.

3. Serveer met couscous of rijst met wat gehakte koriander erover, als je wilt.

Voor 4 personen

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ flespompoen, geschild, pitten verwijderd en in kleine stukjes
  • 2 blikken (à 400 g) kikkererwten (niet uitgelekt)
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten (pruimtomaten)
  • 50 g gedroogde abrikozen, grof gehakt zout en versgemalen zwarte peper

Voor erbij

  • couscous of rijst
  • gehakte koriander (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine