Indonesische rendang

Indonesische rendang

Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met ‘Het slowcooker-boek’. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. Sabine deelt hier met ons haar Indonesische rendang gerecht met kip en cashewnoten.

Bereiding

  • Doe de blokjes kip in een ziplockzakje of kom en voeg hier de maizena en zwarte peper aan toe. Schep of kneed goed tot elk stukje kip bedekt is met een laagje maizena.
  • Bak de kip kort aan in een koekenpan en doe de kip daarna in de pot van de slowcooker. Voeg hier de bosui en cashewnoten aan toe.
  • Roer de overige ingrediënten door elkaar en schenk de saus in de pot van de slowcooker. Schep even goed om en doe de deksel op de pot.
  • Gaar de kip cashew 1,5 uur op stand Low.
  • Schep halverwege de kooktijd een keertje om.

 

Dit recept kan je heel goed bereiden met de Russell Hobbs MaxiCook Searing Slowcooker. Je kan daarin tot wel acht porties in één keer bereiden, waardoor koken een stuk minder tijd en moeite kost. En het resultaat? Dat blijft net zo lekker, misschien nog wel lekkerder… Lees hier alles over deze slowcooker.

2 personen | 30 minuten | 1.30 uur wachttijd

• 500 g kippendijfilet, in blokjes
• 2 el maizena
• 4 bosuitjes, in grove stukken
• 100 g cashewnoten, ongezouten
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 el sojasaus
• 1 el vissaus
• 1 el oestersaus
• 2 el donkere basterdsuiker
• 1 tl gemberpasta of 5 mm verse gember, fijngehakt
• zwarte peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine