Deze Indonesische eiercurry zit barstensvol overheerlijke Oosterse smaken. Wat dacht je van grof gesneden citroengras in combinatie met koriander, gember en pindakaas? Serveer met een frisse komkommersalade.
1. Kook de eieren in kokend water hard met 1 theelepel kurkuma.
2. Meng alle ingrediënten voor de salade.
3. Bak de uienringen goudbruin in een beetje olie.
4. Pureer de sjalotsnippers, knoflook, gember en het citroengras in een blender met de olie. Verhit deze pasta al roerend in een wok. Voeg de rest van de kurkuma, de pindakaas en de bouillon toe. Laat 5 minuten zacht koken.
5. Roer de koriander erdoor en schep de saus over de eieren.
Heerlijk geserveerd met witte rijst of Nasi Goreng. Liever vegatarisch? Kies dan voor Jamie’s Gado Gado.
2 personen
• 4 eieren
• 4 tl kurkuma
• 1 ui, in dunne ringen
• 2 sjalotjes, grof gesnipperd
• 2 tenen knoflook, gepeld
• duimgroot stukje gember, geschild
• 2 stengels citroengras, grof gesneden
• 2 el olie, plus extra voor het bakken
• 2 el pindakaas met stukjes noot
• 200 ml groentebouillon
• handvol korianderblaadjes
Komkommersalade
• ½ komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd, vruchtvlees in plakjes
• 1 el rijstazijn
• 1 tl fijne kristalsuiker