Indische macaroni met sambalsaus

Indische macaroni met sambalsaus

Deze Indische macaroni met sambalsaus is weer eens wat anders dan de standaard Hollandse macaroni met ham en tomatensaus. Ingewikkeld? Nee hoor, eigenlijk zoals het altijd is met recepten: gewoon rustig de stappen volgen en dat komt het allemaal goed. Geniet van deze heerlijke macaroni-ovenschotel met een knapperig korstje!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Kook de macaroni gaar en schenk af.

3. Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, hamreepjes, spekreepjes, geraspte kaas en gesmolten boter erdoor.

4. Vet een grote ovenschaal van 1,5 liter inhoud in met de boter. Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of het eimengsel gestold is. Lekker met sambalsaus.

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten in de oven

  • 250 g macaroni
  • 5 eieren
  • 375 ml melk
  • 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 125 g spekreepjes
  • 125 g hamreepjes
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • 50 g gesmolten boter
  • boter om mee in te vetten
  • 25 g paneermeel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine