Indiase shakshuka

Indiase shakshuka

Indiase ‘shakshuka’, papeta par eedu, met aardappels in plaats van tomaten. Van origine is dit een Perzisch gerecht dat meestal in het weekend wordt gegeten met (plat)brood erbij. Wil je het echt goed doen, serveer er dan ook een dampende kop chai-thee bij.

Bereiding

Voor de gember-knoflookpasta

Maal in de keukenmachine de knoflook, gember, het zout en geleidelijk aan de olie tot een gladde pasta. Lepel de pasta in de pot, sluit af en bewaar in de koelkast. Luchtdicht en koel bewaard is de gember-knoflookpasta ongeveer 3 weken houdbaar.

Indiase shakshuka

1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad. Voeg na 1 minuut de ui, het rawit-pepertje en de gember-knoflookpasta toe en bak 6-7 minuten.

2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg het zout, de kurkumapoeder en de zwarte peper toe. Stoof de aardappel met het deksel op de pan in 15 minuten verder gaar.

3. Neem het deksel van de pan en creëer 4 holtes in het aardappelmengsel. Breek boven iedere holte een ei en stoof de eieren met het deksel op de pan in 5-8 minuten gaar.

4. Garneer met de koriander. Lekker met gelaagd platbrood.

Voor 4 personen

40 minuten

  • 4 el zonnebloemolie
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 1 groen rawit-pepertje, fijngehakt
  • 2 el gember-knoflookpasta (zie hieronder)
  • 2 vastkokende aardappels, geschild en in blokjes van 2 x 2 cm
  • 1 tl zout
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 4 grote eieren
  • 5 g koriander, grof gehakt

Gember-knoflookpasta

  • 50 g knoflook (ca. 10 bollen), alleen de tenen, gepeld
  • 250 g gemberwortel, grof gehakt
  • 2 tl zout
  • 3 el zonnebloemolie

Benodigdheden: keukenmachine, glazen pot met schroefdeksel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine