In bier gekookte mosselen

In bier gekookte mosselen

Visexpert Bart van Olphen: ‘Als je mosselen met groenten bereidt, denk er dan aan dat het mosselvlees supervlug klaar is. Dus snijd de groenten zo klein dat ze tegelijk met de mosselen gaar zijn.’

Bereiding



1. Kook de mosselen in twee porties of verdeel ze over twee pannen.

2. Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren.

3. Smoor de ui, bleekselderij en prei 1-2 minuten in een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur tot de groenten zacht, maar nog niet verkleurd zijn. Voeg de mosselen en daarna het bier toe. Maal er wat peper over. Meng goed, zet het vuur hoog en leg een deksel op de pan.

4. Check nu en dan of de mosselen openstaan en roer of schud ze voorzichtig om. Zet, zodra alle mosselen openstaan, het vuur uit en voeg de boter, bieslook en kervel (houd wat apart voor de garnering) toe. Meng goed tot de boter is gesmolten en serveer direct.

5. Garneer de mosselen met wat extra blaadjes kervel.

 

HOOFDGERECHT — VOOR 4 PERSONEN

BEREIDINGSTIJD 20 MINUTEN

  • 3 kg mosselen in de schelp
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, onderkant en draden verwijderd, in dunne ringen gesneden
  • 1 prei, alleen het wit, in ringen gesneden
  • milde olijfolie
  • 300 ml bier (bijvoorbeeld tripel)
  • 70 g boter, in klontjes
  • 5 sprietjes bieslook, fijngesneden
  • paar takjes kervel, fijngesneden
  • peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek