Aardbeiensherbet

Aardbeiensherbet

Sherbetijs is sorbetijs waar een beetje zuivel aan is toegevoegd, maar is nog altijd gebaseerd op fruit. De romige textuur en de intense aardbeismaak maken het een onweerstaanbare traktatie voor jong en oud. Eerlijk: met een paar eenvoudige ingrediënten tover je dit heerlijke ijs in een handomdraai op tafel. Lekker hè?!

Bereiding

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze in een blender. Meng de karnemelk en het citroensap erdoorheen en zet in de koelkast.
  2. Breng de melk en kristalsuiker in een pannetje al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur. Giet in een grote kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur; roer regelmatig.
  3. Giet het aardbeienmengsel bij de melkbasis en roer tot het goed gemengd is. Giet door een zeef in een kom om de pitjes van de aardbeien te verwijderen.
  4. Klop de slagroom tot zachte pieken en meng door de ijsbasis. Zet opnieuw in de koelkast, minimaal 4 uur maar liever de hele nacht.
  5. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

700 ml

  • 400 g aardbeien
  • 100 ml karnemelk
  • 1 tl citroensap
  • 250 ml volle melk
  • 200 g kristalsuiker
  • 150 ml slagroom
  • sprinkles naar keuze

Benodigdheden

  • ijsmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine