Een lekker verfrissende iced tea latte mét matcha omdat het vandaag ice tea dag is! En ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken. Binnen 3 minuten tover je dit oorspronkelijk Japanse drankje op tafel. Maar schiet niet uit met de matchapoeder. Dat is altijd een beetje bitter, dus goed proeven voordat je serveert!
1. Schenk de melk in een kom, voeg de suiker toe en roer net zolang tot de suiker is opgelost.
2. Zeef het matchapoeder in een kom.
3. Schenk een klein beetje van de suikermelk bij de matcha en klop alles met een kleine garde goed door.
4. Schenk de rest van de suikermelk in glazen vol ijsblokjes. Klop het matchamengsel flink op, zodat er schuim ontstaat, en schenk het over de melk. Strooi er tot slot nog flink wat matchapoeder over en dien op.
Voor 4 personen. Voorbereiding 2 minuten, bereiding 3 minuten.
Vers:
Voorraadkast: