Hummus van witte bonen

Hummus van witte bonen

Hmmm, hummus! Deze bonenspread gemaakt van witte bonen is binnen een mum van lekker tijd klaar en heerlijk romig. Wij smeren hummus graag op ons brood of op een cracker, maar ook in een salade of tijdens de borrel doet deze gezonde dip het altijd erg goed.

Bereiding

1. Pureer al de ingrediënten glad in de keukenmachine of met de staafmixer.

2.Voeg zout en peper toe.

3. Serveer met puntjes pitabrood of tortillachipjes. Of ga op de gezonde tour en gebruik de hummus als dip voor worteltjes.

Tip: experimenteren met verschillende smaken? Voeg dan jouw lievelingsingredient toe tijdens het pureren. Wat dacht je van hummus met (gepofte) knoflook, of biet, of zongedroogde tomaat? Of vervang de witte bonen voor kikkererwten voor een traditionele hummus.

4 personen

  • 1 blik witte bonen (á 400 g), uitgelekt
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl venkelzaad
  • 3 el tahin
  • 3 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • pitabrood, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek