Hummus met kerrie

Hummus met kerrie

Ben je wel toe aan een beetje pit, dan is deze hummus met kerrie iets voor jou! Naturel hummus is al een smakelijk beleg voor je broodje, maar deze kerriehummus geeft je een kick waar je nou precies zin in kunt hebben. Top af met wat rauwkost, zoals komkommer en tomaatjes – en misschien wel een beetje tuinkers? Maak er je eigen lunchfeestje van!

Bereiding

1. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet.

2. Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en laat de machine een paar minuten draaien.

3. Voeg langzaam wat olijfolie toe totdat de hummus de gewenste consistentie heeft. Zet de hummus tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voor ongeveer 300 gram

  • 250 gram kikkererwten uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout naar smaak
  • een scheutje olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine