Eivocado

Eivocado

Hot sauce is de ultieme avocadosmaakmaker en dus kon een gerecht met deze groene ‘hipstervrucht’ niet uitblijven. Een nog betere combo dan hot sauce en avocado is hot sauce, avocado en ei. Een tof recept dus ter ere van deze hemelse combinatie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd een avocado doormidden en verwijder de pit. Hol de avocado nog iets verder uit zodat er een heel ei in past.
  3. Pak een ovenschaal waar de avocadohelften goed vast in liggen. Doe wat zout, peper en alvast wat hot sauce op de avocadohelften.
  4. Neem nu een eitje en breek het boven een helft van de avocado. Doe dit ook bij de andere helft en strooi nog een snufje zout over het ei. Zet de ovenschaal met avocado’s en ei 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Bak intussen de bacon. Doe dit in een hete pan, zonder boter of olie. Bak de bacon tot hij goed bruin is en leg hem vervolgens op keukenpapier om het overtollige vet te laten opnemen.
  6. Haal de eitjes na 20 minuten uit de oven. Hak de gebakken bacon fijn.
  7. Nu kun je het gerecht dresseren. Leg een halve avocado op een bord, bestrooi met bieslook, bacon en extra hot sauce. Maak af met de tomaatjes.

1 persoon

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • Crazy Bastard Habanero & Tomatillo hot sauce
  • 3 sneetjes bacon of ontbijtspek
  • bieslook, fijngesneden
  • 1 tomaat, in fijne blokjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet