Thaise noedelsalade

Thaise noedelsalade

Deze salade is het lekkerst als je de mosselen er nog warm aan kunt toevoegen, zodat ze lauw zijn als je de noedelsalade eet. De hartigheid van oestersaus, vissaus en hoisin, met zoete palmsuiker en fris limoensap zorgen ervoor dat alles een eindje boven zichzelf uit stijgt.

Bereiding

  1. Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade en laat 30 minuten intrekken.
  2. Vul een grote pan of de wasbak met ruim water en spoel de mosselen hierin. Giet af, laat er schoon water in lopen en spoel de mosselen nog 2 keer opnieuw. Gooi schelpen die boven komen drijven weg, die kunnen slecht zijn. Gooi ook schelpen met barsten erin weg. Breng in een pan waar de stoommand op past een laagje water aan de kook. Plaats een schaal of diep bord in de stoommand, met daarin de mosselen, om tegelijkertijd het mosselkookvocht op te vangen tijdens het  stomen. Plaats het deksel op de stoommand. Stoom de mosselen 1 minuut, tot alle schelpen open zijn. Haal de stoommand van de pan, haal de mosselen uit de schelp en bewaar ze in het opgevangen mosselkookvocht van het stomen, zo drogen ze niet uit.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water, spoel ze koud af en meng ze daarna door de marinade, samen met de mosselen, little gem, munt en koriander. Meng de salade goed door elkaar en voeg dan de cashewnoten toe. Werk af met de mosterdkers of -sla.

2 personen

VOOR DE THAISE MARINADE
• 4 eetl. olijfolie
• 70 ml vissaus
• 40 ml oestersaus
• 40 ml hoisinsaus
• 30 gram palmsuiker, geraspt of verkruimeld
• 15 gram gember, geschild en fijn geraspt
• 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in fijne blokjes
• geraspte schil en het sap van 2½ limoenen
• 20 mosselen
• 120 gram glasnoedels
• 2-3 stronkjes little gem, in fijne reepjes
• 2 eetl. fijn gesneden munt
• 2 eetl. fijn versneden koriander
• 50 gram geroosterde gezouten
cashewnoten
• paar takjes mosterdkers of
Japanse mosterdsla (mizuna)
Benodigdheden
• grote stoommand
(Aziatische supermarkt)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine