Deze salade is het lekkerst als je de mosselen er nog warm aan kunt toevoegen, zodat ze lauw zijn als je de noedelsalade eet. De hartigheid van oestersaus, vissaus en hoisin, met zoete palmsuiker en fris limoensap zorgen ervoor dat alles een eindje boven zichzelf uit stijgt.
2 personen
VOOR DE THAISE MARINADE
• 4 eetl. olijfolie
• 70 ml vissaus
• 40 ml oestersaus
• 40 ml hoisinsaus
• 30 gram palmsuiker, geraspt of verkruimeld
• 15 gram gember, geschild en fijn geraspt
• 1 rode chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in fijne blokjes
• geraspte schil en het sap van 2½ limoenen
• 20 mosselen
• 120 gram glasnoedels
• 2-3 stronkjes little gem, in fijne reepjes
• 2 eetl. fijn gesneden munt
• 2 eetl. fijn versneden koriander
• 50 gram geroosterde gezouten
cashewnoten
• paar takjes mosterdkers of
Japanse mosterdsla (mizuna)
Benodigdheden
• grote stoommand
(Aziatische supermarkt)