- Verwarm de oven voor tot 230 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit de suiker, sake en gember 2 minuten in een steelpan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de miso erdoor. Zet apart.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in. Bestrijk de aubergines rondom met de sojaolie.
- Leg de aubergines op de bakplaat en rooster 10 tot 20 minuten in de oven, of tot de aubergines zacht zijn.
- Beleg de aubergines met de zalm, garnalen en coquilles. Verdeel het misomengsel over de aubergines en rooster nog 5 tot 10 minuten in de oven, of tot het misomengsel mooi bruin is.
- Verdeel de aubergines over 4 borden en garneer met de bosui en pijnboompitten. Bak nog 2 minuten af in de oven.
Fotocredits: Remko Kraaijeveld
4 personen | 40 minuten
- 40 g suiker
- 2 el sake
- 1 el geraspte gember
- 120 g miso
- 2 (turkse) aubergines
- 8 el sojaolie
- 100 g zalmfilet, in blokjes
- 4 grote, rauwe garnalen, in blokjes
- 4 coquilles, in blokjes
- het groene deel van 2 bosuien, in dunne ringen en 2 el pijnboompitten, geroosterd, om te garneren
Benodigdheden