Zalmpakketjes met miso en groene asperges

Zalmpakketjes met miso en groene asperges

Saikyoyaki is een traditionele methode voor het bereiden van vis. Door de zalm eerst een nacht te marineren in een witte misopasta uit Kyoto, genaamd saikyo shiro miso, krijgt de vis een superlekkere zachtzoete smaak mee. Dit gerecht is een specialiteit uit Kyoto en de lokale witte miso die voor de marinade wordt gebruikt, is iets zoeter dan andere soorten. Je kunt er natuurlijk ook een andere witte miso voor gebruiken, we snappen dat je die niet makkelijk hier kunt vinden. Maar als je hem kunt scoren, dan weet je waarom we zo fan zijn!

Bereiding

  1. Bestrooi de zalmfilets met een snufje zout en laat 30 minuten staan.
  2. Meng de miso met de mirin. Schenk de marinade over de zalm en laat minimaal 1 nacht in de koelkast marineren.
  3. Leg 2 vellen aluminiumfolie van ca. 30 x 40 cm klaar.
  4. Bestrijk met de zonnebloemolie.
  5. Verdeel de ui, oesterzwammen, bloemkool, groene asperges en rode paprika over de vellen aluminiumfolie. Leg daar de zalm op en vouw de pakketjes goed dicht, zodat er geen stoom uit kan ontsnappen.
  6. Verhit een grote koekenpan op laag vuur. Leg de zalmpakketjes in de pan en bak 8 tot 10 minuten. Als de pakketjes bol staan, is de zalm gaar. Maak de pakketjes voorzichtig open.

Fotocredits: Remko Kraaijeveld

2 personen | 45 minuten + 1 nacht wachten

  • zalmfilets van ca. 200 g
  • 50 g witte miso
  • 1 el mirin
  • 1 tl zonnebloemolie
  • ½ ui, in dunne ringen
  • 80 g oesterzwammen, in plakjes
  • 100 g bloemkoolroosjes
  • 4 groene asperges, in stukken van 3 cm
  • ½ rode paprika, in reepjes zout

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine