Wist je dat udon-noedels, met hun karakteristieke dikte en zachte textuur, al sinds de negende eeuw een geliefd gerecht zijn in Japan? In dit recept combineren we de rijke traditie van deze noedels met een moderne twist: een smaakvolle vegan variant met knapperige tofu en een misosaus die de umami laat schitteren. Het knisperende laagje maizena op de tofu maakt iedere hap een feest. Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je snakt naar comfort en toch een snelle maaltijd wilt. Klaar om je wok skills te laten zien? Let’s go: ontdek deze makkelijke, gezonde vegan maaltijd vol groenten en oosterse smaken.
1. Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, meng er de sesamolie door en zet apart.
2. Verhit voor het frituren van de tofu, de olie in een pan tot 165 °C. Dep de tofu goed droog en bestrooi met maïzena. Frituur de tofu in de hete olie tot deze goudbruin en knapperig is (ca. 5 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Verhit 2 el olie in een grote wok. Bak de knoflook en gember kort aan. Voeg de wortel, sugarsnaps, bosui, paddenstoelen en taugé toe en roerbak 3-4 minuten tot de groenten zachter zijn, maar nog wel bite hebben. Schenk de Hikari sweet & savoury miso saus over de groenten en verwarm nog 1-2 minuten.
4. Voeg de gekookte noedels toe aan de pan. Roer alles goed door en zorg dat de noedels en de roerbakgroenten bedekt zijn met de saus. Schep de noedels in brede kommen en schep er de tofu bij en garneer met de sesamzaadjes, koriandertakjes en crispy sjalotjes.
Dit recept is gemaakt met Hikari Sweet & Savoury Miso. Een zeer smaakvolle en gemakkelijk te doseren kant en klare miso saus voor het glaceren van groenten, vlees(vervangers) en vis alsook voor de bereiding van marinades, sauzen en dressings.