Een variatie op iets wat een zomerklassieker is geworden: watermeloen, olijven en feta, met komkommer in de hoofdrol als saladegroente. Je kunt de feta vervangen door blokjes halloumi, en munt in plaats van basilicum. Ook lekker met wat zuurdesemcroutons!
4 personen | Voorbereiding 25 minuten + bereiding 15 minuten
• 200 g feta, uitgelekt, in blokjes van 3 x 3 cm
• 5 el extra vergine olijfolie
• 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
• 50 g Griekse zwarte olijven, zonder pit
• 1 tl gedroogde oregano (of de blaadjes van 5 takjes)
• ½ tl gedroogde chilivlokken
• 1 tl milde honing
• 2-3 el rodewijnazijn
• 700 g watermeloenvruchtvlees (zonder schil), in stukken
• 1 middelgrote komkommer, geschild, zaadjes verwijderd, in plakjes
• 1 kleine granaatappel, alleen de pitten
• 1 tl sumak (naar wens)
• kleine handvol basilicum, grote blaadjes in reepjes
• zout
• vers gemalen zwarte peper