Zeewierkroketten

Zeewierkroketten

Op zoek naar een originele, plantaardige snack met een bijzondere twist? Here you go! Het zeewier geeft een heerlijke umamismaak die je gasten niet snel zullen vergeten. Serveer ze met een beetje gefrituurde peterselie en een schijfje citroen voor the finishing touch.

Bereiding

Bereiding bouillabaisse

  1. Snij de ui, de knoflook, de selder, de rode peper, de wortels en de venkelknol in fijne stukjes.
  2. Stoof alle groenten aan in olijfolie en voeg zeewier en tomatenconcentraat toe.
  3. Blus na een 5-tal minuten met witte wijn en laat de alcohol uitdampen.
  4. Bevochtig vervolgens met groentebouillon. Laat een half uur garen op een zacht vuur.

Bereiding kroketten

  1. Laat 1 l bouillabaisse inkoken tot de helft en mix glad. Week de dulse en wakame 20 minuten in 250 ml water. Haal het zeewier uit het water en snij het fijn.
  2. In een kookpot, maak een bechamel door de kokosolie te smelten en de bloem eraan toe te voegen. Bak de rauwe bloemsmaak enkele minuten goed uit en voeg het zeewier toe.
  3. Voeg vervolgens ook de ingekookte bouillabaisse toe.
  4. Kook de sojamelk met de agaragar tot een papje en voeg toe aan de saus. Kruid bij met peper, zout, cayennepeper en tomatenconcentraat.
  5. Breng alles nog eens goed aan de kook en giet nadien uit in een gepaste ovenschaal. Plaats in de koelkast en laat opstijven. Snij na afkoelen met een mes mooie kroketten en paneer.
  6. Frituur een drietal minuten op 175 graden.
  7. Serveer met wat gefruite peterselie en citroen.

20 kroketten

  • VOOR 1 L PLANTAARDIGE BOUILLABAISSE
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 4 jonge wortels
  • 1 chilipeper
  • 250 g tomaten uit blik
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenconcentraat
  • scheutje olijfolie
  • 800 ml groentebouillon
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 el dulse (gedroogd zeewier)
  • 4 el gedroogde wakame
  • (gedroogd zeewier)

VOOR 20 KROKETTEN

  • 5 g dulse en 5 g wakame (gedroogd zeewier)
  • 175 g bloem
  • 125 g kokosolie
  • 1 l plantaardige bouillabaisse
  • 0,5 l sojamelk
  • 12 g agaragar
  • 10 g tomatenconcentraat
  • peper, zout, cayennepeper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine