Tokyo tower

Tokyo tower

De Tokyo Tower, die lijkt op de Eiffeltoren, is een van de favoriete doelen van het geschubde monster in de Godzilla-films. Dat moet een misverstand zijn! Deze verschrikkelijke dino heeft het beslist op deze onweerstaanbare gelijknamige burger gemunt.

Bereiding

1. Maak broodjes en mayonaise volgens de diverse recepten, bereid de burgerschijven voor. Maak de mizuna of rucola schoon, was de blaadjes en slinger ze droog, verwijder grove stelen. Maak de lente-uitjes schoon, was ze en snijd ze in dunne ringen. Maak de paddenstoelen schoon en draai de steeltjes eruit, snijd grote exemplaren doormidden.

2. Maak de burgers een voor een en serveer ze direct. Verwarm de heteluchtoven voor tot 100 °C. Halveer één broodje en verwarm het 6 tot 8 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin twee burgerschijven met een kwart van de shiitakes gedurende 3 minuten. Keer de burgerschijven en de shiitakes en bak het geheel nog eens 3 minuten. Blus af met 2 tot 3 eetlepels teriyakisaus en roer het vlees en de paddenstoelen, zodat ze met glazuur bedekt worden.

4. Besmeer de onderste helft van het broodje met 2 theelepels wasabimayo, leg hierop slablaadjes, shiitakes en de burgerschijf. Leg hierop 1 theelepel wasabimayo, een kwart van de ringetjes lente-ui en een kwart van de tuinkers uit het doosje. Besmeer de bovenste helft van het broodje met 1 theelepel wasabimayo, leg dit op de opgebouwde burger en serveer meteen.

5. Bereid de overige burgers op dezelfde manier. Serveer er desgewenst gemarineerde wortel bij.

Bijpassende drank

Rijstwijn: sake

Klaarzetten

  • 4 basisbroodjes met sesamtopping
  • 6 el wasabimayo
  • 8 runderburgerschijven

En verder

  • 2 handen mizuna of rucola
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g shiitakes
  • 4 el arachideolie of olijfolie
  • 8-12 el teriyakisaus
  • 1 bakje shiso of tuinkers

Bijpassende drank

  • Rijstwijn: sake

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek