Hertenboutfilet met pastinaak puree

Hertenboutfilet met pastinaak puree

Een hertenbiefstukrecept heb je misschien al, maar niets leuker dan met alle delen van dit dier aan de slag te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van hertenbout? Het is minstens zo smakelijk, al dan niet smakelijker, en ziet er met een heerlijke pastinaakpuree ook nog eens feestelijk uit. De jus mag natuurlijk ook niet ontbreken, de finish in touch voor een heerlijk bordje hertenboutfilet.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 85 °C (heb je deze mogelijkheid niet, zet hem dan op de laagst mogelijke temperatuur). Verhit een grillpan op hoog vuur. Bedruppel de buitenkant van de hertenboutfilet met olijfolie en gril hem 2 minuten aan elke zijde. Leg het vlees dan in een braadslede en gril het 20 minuten in de oven.

2. Schil ondertussen de pastinaken en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in 15-18 minuten gaar. Giet ze af, laat ze uitlekken en pureer de pastinaak met de boter en room met een pureestamper of mixer tot een gladde puree. Voeg zout en peper toe.

3. Haal het vlees uit de oven en laat het rusten onder alufolie. Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C.

4. Schil de topinamboers, knolselderij en oerwortels en snijd ze in frieten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster ze 15 minuten in de oven.

5. Snijd de hertenboutfilet in plakjes en serveer met de pastinaakpuree en groentefrieten.

Credits Fotografie Mitchell van Voorbergen Recepten Michael Verswijveren
 

4 personen

  • 700 g hertenboutfilet
  •  scheutje olijfolie
  • 2 pastinaken
  • 20 g boter
  •  scheutje room
  •  2 topinamboers (aardperen)
  • ½ knolselderij
  •  2 (oer)wortels (verschillende kleuren)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine