Herfstwinter-taboulé

Herfstwinter-taboulé

Dit is een heel fijn bordje voor doordeweeks: een taboulé met kikkererwten, bloemkool en appel. Het is ook nog eens gemakkelijk te maken, plus fantastisch lekker. En zoals de naam al verklapt: of het nu winter of herfst is, het is een heerlijke gerecht voor als het guur weer is. Maar ben je lekker eigenwijs en wil jij in de zomer of lente dit bordje met lekkers maken? We houden je niet tegen!

Bereiding



1. Spoel de kikkererwten af met water en laat uitlekken. Vet een koekenpan in met 1 eetlepel olijfolie. Hussel de kikkererwten om met het gerookte paprikapoeder zodat alle kikkererwten een mooi laag je hebben. Bak ze 5 minuten op hoog vuur en zet ze apart.
 
2. Snijd de bloemkool in roosjes, spoel ze af met water en dep ze droog. Maal ze in de keukenmachine op de pulseerstand fijn tot korrels. Zet de korrels apart.
 
3. Was de appel en snijd hem doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schillen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de rode ui. Snijd de peterselie en de munt fijn.
 
4. Hussel de bloemkool, de kikkererwten, de appel, de avocado, de rode ui, de peterselie en de munt in een kom door elkaar.
 
5. Meng in een kleine kom de mosterd, de honing, 40 ml olijfolie, het water en het limoensap met zout en peper en hussel de dressing door de salade.
 
 

Voor 4 personen. 20 min voorbereiding. 5 min bereiding. Glutenvrij.

  • 800 g bloemkool
  • 1 appel, Royal Gala
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g munt
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper
  • 1 el + 40 ml olijfolie
  • 180 g kikkererwten, gekookt (uit blik)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 40 ml water


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine