Havermoutpap met peer & amandel

Havermoutpap met peer & amandel

Als je de avond tevoren wat roostert, heb je een gezonde basis voor een snel en energierijk ontbijt. Geef er fruit, yoghurt, zaden of noten bij voor de afwisseling. Voor deze hartverwarmdende havermoutpap kun je gewone melk gebruiken, maar probeer het ook eens met amadelmelk of hazelnotenmelk voor een extra nootachtige smaak.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de haver, de vlokken, de quinoa en de zaden en strooi ze op een bakblik. Rooster 20 minuten in de oven. Controleer elke 5 minuten en schud ze om zodat ze gelijkmatig worden geroosterd. Laat ze, als ze goudbruin zijn, afkoelen en bewaar ze in een pot tot het ontbijt.

2. Doe 1 flinke handvol geroosterde granen per persoon in een pan met 200 ml amandelmelk en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen tot de granen zacht zijn.

3. Verhit ondertussen 5 minuten de peren en de siroop in een aparte pan op matig vuur, tot ze goed doorgewarmd zijn. Serveer de granen met warme peer, een scheutje ahorn siroop en amandelschaafsel.

Per portie 589 cal., 17,5 g vet (2,5 g verzadigd), 19 g eiwitten, 81,6 g koolhydraten, 23,6 g suiker

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals allerlei soorten noten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 4-6 personen

  • 100 g haver
  • 100 g gierstvlokken
  • 100 g gerstvlokken
  • 100 g quinoa
  • 40 g pompoenpitten
  • 40 g sesamzaad
  • 2 el honing
  • 800 ml–1 l amandelmelk
  • amandelschaafsel, voor erbij

Stroopperen

  • 2 peren, van klokhuis ontdaan en in plakjes
  • 1 el ahornsiroop (maple syrup), plus extra voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek