Hasselback aardappels

Hasselback aardappels

Je gasten zullen je voor altijd eren om deze krokante aardappels, die zijn geroosterd met rozemarijn en honing en bestrooid met gorgonzola. Wat een feest!

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak diepe inkepingen over de breedte van elke aardappel, met telkens 1–2 mm ertussen. Snijd de inkepingen tot twee derde in het aardappelvlees. Vul enkele inkepingen met rozemarijnnaaldjes.

2 Verdeel de blokjes boter over een grote braadslee en druppel ook de olijfolie over de bodem. Schuif de braadslee in de oven en wacht tot de boter na een paar minuten smelt. Leg
dan de aardappels er voorzichtig in.

3 Rooster ze in 50–60 minuten goudbruin, gaar en krokant. Bedruip ze ondertussen een paar keer met de boter en olie uit de braadslee en keer ze regelmatig.

4 Druppel een beetje honing over de aardappels en rooster ze nog eens 5 minuten in de oven.

5 Doe de aardappels over op een schaal. Verkruimel de gorgonzola erover en serveer het geheel warm.

Amuse voor 12–14 personen

• 1 kg kleine tot middelgrote vastkokende aardappels

• naaldjes van ½ bosje rozemarijn

• 80 g boter, in blokjes

• scheutje olijfolie

• vloeibare honing, voor het bedruppelen

• 75 g gorgonzola


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten