1. Voeg alle droge delen samen in een kom en meng ze door elkaar. Voeg alle natte delen samen in een tweede kom en meng ze door elkaar. Voeg de natte en de droge delen samen en vermeng ze tot een vochtig deeg ontstaat. Spreid het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een tweede stuk bakpapier om het deeg goed aan te drukken en een rechthoek te maken.
2. Neem een mes om horizontale en verticale lijnen te maken, zodat de vorm van de crackers al duidelijk is en ze zo makkelijk gebroken kunnen worden. Zorg dat het deeg niet te dik is. Besprenkel het eventueel met wat extra zeezout.
3. Zet de bakplaat gedurende 40 minuten op 190 °C in een voorverwarmde oven. Bak het deeg goudbruin en laat het dan afkoelen op een rooster. Bewaar de crackers in een goed afsluitbare pot. Zo blijven ze dagen goed. Serveer met een (huisgemaakte) hummus.
Dit recept komt uit het boek ‘vegan.’ van Kyra de Vreeze (€ 18,99, Kosmos Uitgevers).
Tijd: 50-60 minuten
Droge delen
Natte delen