Hartige notencrackers

Hartige notencrackers

Bereiding

1. Voeg alle droge delen samen in een kom en meng ze door elkaar. Voeg alle natte delen samen in een tweede kom en meng ze door elkaar. Voeg de natte en de droge delen samen en vermeng ze tot een vochtig deeg ontstaat. Spreid het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Gebruik een tweede stuk bakpapier om het deeg goed aan te drukken en een rechthoek te maken.

2. Neem een mes om horizontale en verticale lijnen te maken, zodat de vorm van de crackers al duidelijk is en ze zo makkelijk gebroken kunnen worden. Zorg dat het deeg niet te dik is. Besprenkel het eventueel met wat extra zeezout.

3. Zet de bakplaat gedurende 40 minuten op 190 °C in een voorverwarmde oven. Bak het deeg goudbruin en laat het dan afkoelen op een rooster. Bewaar de crackers in een goed afsluitbare pot. Zo blijven ze dagen goed. Serveer met een (huisgemaakte) hummus.

Dit recept komt uit het boek vegan.’ van Kyra de Vreeze ​(€ 18,99, Kosmos Uitgevers).

Tijd: 50-60 minuten

Droge delen

  • 225 g rijstmeel
  • 75 g rijstvlokken
  • 150 g hazelnoten, fijngehakt
  • 75 g pompoenpitten, heel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1-2 tl zeezout
  • 3 handjes verse tijmblaadjes, zonder stelen

Natte delen

  • 75 g rijststroop
  • 50 ml milde olijfolie
  • 100-150 ml water

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine