Chili Palmkoolchips

Chili Palmkoolchips

Palmkool heeft van die prachtige, donkergroene bladeren en wanneer je de dikke stugge nerf eruit haalt kun je er toffe chips van maken. Behalve met pul biber kun je ze uiteraard ook kruiden met iets anders: kerriepoeder, ras el hanout of za’atar bijvoorbeeld.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Scheur de dikke middennerf uit elk palmkoolblad en snijd de bladeren in vierkante of rechthoekige stukjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi naar smaak met pul biber.
  3. Schuif de kool in de oven en bak de chips in ongeveer 10 minuten krokant. 4a 6 personen 25 minuten tussendoor.

 

• 1 bos palmkoolbladeren
• 2 el olijfolie
• ½ à 1 tl pul biber (Aleppopeper)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek