Halloumi, wortels & cannelinibonen

Halloumi, wortels & cannelinibonen

Rukmini Iyer: ‘Ik houd van de combinatie van knapperige, zoute halloumi met citroenbonen en zoete gebakken wortels. Combineer deze warme salade met een stapel platbroden en je hebt een perfecte doordeweekse maaltijd. Of geef er nog een paar salades bij en je hebt een uitgebreide weekendlunch.

Bereiding

1. Leg de babywortels, halloumi en ui op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Roer de citroentijm, komijn en olijfolie erdoor. Zet 30-35 minuten in de oven tot de halloumi goudbruin is en de wortels net gaar zijn.

2. Roer intussen de bonen, walnoten, extra vergine olijfolie, honing, geraspte citroenschil, het citroensap en zeezout door elkaar en zet weg.

3. Roer de bonen en rucola door de gebakken wortels en halloumi en dien op met yoghurt en platbrood.

Opmerking: Deze salade kun je beter meteen eten, als de halloumi nog heet is, maar als je iets over hebt kun je dat de volgende dag prima meenemen in je lunchtrommel.

Voor: 3-4 personen

Voorbereiding: 15 minuten

Oven: 30-35 minuten

  • 300 g babywortels, heel
  • 225 g halloumi, in plakjes van 5 mm
  • 1 rode ui, in acht partjes
  • handvol citroentijm
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje van 400 g cannellinibonen, uitgelekt
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 el honing
  • geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
  • ½ tl zeezout
  • 100 g rucola

Opdienen met

  • dikke Griekse yoghurt en platbrood

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet