Halloumi-spiesjes met ras el hanout

Halloumi-spiesjes met ras el hanout

Halloumispiesjes zijn de ideale spiesjes voor op de BBQ. Waarom? Halloumi is een geweldige kaas om te grillen omdat hij niet smelt! Er zit al een licht zoutje aan dus wees voorzichtig met de seasoning, maar extra smaak meegeven, zouden we zeker doen. Geniet van deze halloumispiesjes met ras el hanout, ook niet-vega’s maak je hier blij mee – velen gingen jullie al voor!

 

Bereiding

1. Breng water aan de kook, los hier suiker en zout in op, meng met de kokosazijn en laat afkoelen.

2. Meng het afgekoelde zoetzuur met knoflook en komkommer en laat minimaal een nacht marineren

3. Snijd de halloumi in vierkante blokjes en schuif die voorzichtig op de spiesjes.

4. Stook de BBQ naar de juiste temperatuur/hoogte.

5. Smeer de spiesjes aan alle kanten in met olijfolie en gril rondom een mooie grillruit.

6. Bestrooi met ras el hanout en serveer met de uitgelekte komkommer.

Voor 6 spiesjes

Voorbereiding: 20 minuten; Manieren: 1 nacht; Afmaken: 10 minuten

Temperatuur: 200 graden/medium

Vuur: direct

  • 100 ml water
  • 50 g suiker
  • 1 el zeezout
  • 100 ml kokosazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 komkommer, schuin gesneden
  • 300 g halloumi (schapen/geitenkaas)
  • olijfolie
  • ras el hanout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine