De handige producten van Jamie en Jumbo helpen je om snel een lekkere, voedzame maaltijd op tafel te zetten.
1. Snijd de stengels van de artisjokken bij tot 5 cm van de onderkant en verwijder de taaie buitenste bladeren. Snijd 3 cm van de bovenkant van de bladeren en haal het hooi weg uit het midden. Snijd de artisjokken in de lengte in vieren en leg ze in een kom water met citroensap.
2. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het kookwater.
3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal de artisjokken uit het water en dep ze droog. Bak ze 5 minuten in de hete olie samen met de citroen kipblokjes, voeg dan de bosui, venkel, courgettes en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Doe de wijn en de erwten erbij en breng dit alles op smaak met zout en peper. Laat stoven tot de wijn wat is ingekookt en de kip en groenten gaar zijn.
4. Schep de pasta voorzichtig door het kip-groentemengsel – voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruimel de ricotta erover, bestrooi met de muntblaadjes en sprenkel er als laatste een beetje extra vergine olijfolie over.
2 personen