Groentebouillon met venkel

Groentebouillon met venkel

Deze groentebouillon met venkel is een verfijnd soepje, dat je heel heet in kleine kopjes serveert. Het fijne is dat het niet veel werk is om te maken, maar dat de tijd die deze venkelbouillon op het vuur staat – en jij niets hoeft te doen – zorgt voor een kopje vol smaak. Je kunt dit soepje als voorgerecht serveren, bij een high tea of wat dacht je van een warme side dish bij een borrelplank? Je leest het al: met dit recept kun je alle kanten op!   

Bereiding



1. Fruit in een grote pan de ui een paar minuten aan in olie. Voeg de prei toe, bak even mee en voeg vervolgens de venkel, bleekselderij, wortel, tomaten en 2 liter koud water toe.

2. Breng tegen de kook aan en voeg vervolgens alle kruiden en wat peperkorrels toe. Laat ongeveer 1 uur zachtjes koken met deksel op de pan.

3. Zeef de bouillon en laat nog  30 minuten zonder deksel inkoken. Breng op smaak met peper en zout en strooi er nog wat fijngesneden peterselie over.

Tip In zo’n zelfgemaakte bouillon kun je heel mooi een gepocheerd eitje serveren

Per portie 72 kcal, 2,8 g vet (0,4 g verzadigd)  2,1 g eiwit, 7,1 koolhydraten, 0 g suikers

Credits: Productie & receptuur Marian Flint – Fotografie Anna de Leeuw – Foodstyling Anoek Lorjé

 

Voor 4 personen

  • 1 venkelknol, in stukjes 
  • zout
  • peper
  • peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el olijfolie uit de winkel (of ook zelfgeoogst natuurlijk) 
  • 2 uien, in ringen
  • 1 prei, alleen het wit, in ringen
  • 1 stronk bleekselderij, in stukjes 
  • 1 winterwortel, geschrapt, in plakjes
  •   2 tomaten, in stukjes
  • 1 bosje bladpeterselie, een paar takjes achterhouden
  • 1 bosje selderij 
  • paar takjes tijm




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine