Dit recept biedt redelijk veel vrijheid, maar de burgers mogen niet uit elkaar vallen: je hebt genoeg groenten nodig om de ham bijeen te houden, maar te veel groente geeft een brijachtig resultaat. Zorg daarom voor de juiste balans.
1 Schep de rode-uienringen in een kommetje om met de azijn.
2 Prak alle groenten fijn met een pureestamper en voeg dan de hamplus flink wat zout en peper toe. Meng alles goed en vorm er 4 burgers van. Laat ze opstijven in de koelkast.
3 Verhit de boter en olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3–5 minuten per kant lekker knapperig en goudbruin.
4 Snijd de broodjes horizontaal doormidden en beleg ze met de burgers, uiringen, sla en eventueel wat ketchup.
Meer hamburgerrecepten? Kijk hier
Per portie 558 kcal, 20,2 g vet (6,4 g verzadigd), 28,2 g eiwit, 59,5 g koolhydraten, 18,6 g suikers
4 personen
• 1 rode ui, in ringen
• 2 tl appelazijn
• ca. 600 g overgebleven gebakken groenten, zoals aardappels, knolselderij, pastinaken, wortels en spruitjes
• 280 g gebraden ham, in stukjes
• 2 el boter
• 1 el olijfolie
• 4 hamburgerbroodjes
• handvol slabladeren, bijv. little gem of frisee
• ketchup, voor erbij (optioneel)