Dit is een nieuw favorietje hoor, wedden?! De friszure citroen en de koriander gaan perfect samen met de geblakerde, krokante stukjes kip. Je kunt de hoeveelheden voor de marinade verdubbelen en dan gebruiken voor bijvoorbeeld een piepkuiken of halve kip – ook lekker!
1. Meng in een keukenmachine of blender de ingrediënten voor de marinade. Schep in een kom de kip om met de marinade en zorg ervoor dat alle stukken kip rondom met de marinade bedekt raken. Dek de kom af en zet hem minstens 1 uur en maximaal 8 uur (of een hele nacht) in de koelkast. Breng het vlees op kamertemperatuur voor je het grilt.
2. Neem de stukken kip uit de marinade en rijg ze aan vier spiesen. Leg de spiesen rechtstreeks op het rooster – op het vel als je dat niet hebt verwijderd. Sluit het deksel en gril de spiesen 10 minuten. Keer ze om en gril ze nog eens 10-15 minuten, of tot de kerntemperatuur van het vlees 74 °C is.
3. Laat de kipspiesen 10 minuten rusten en serveer ze daarna met het brood, de raita en zhug (of een andere chilisaus).
Tip: Je kunt de kippendijen ook met bot en dus zonder spiesen grillen, of het gegrilde vlees met twee vorken uit elkaar trekken.
De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier.
Voor 4 personen
EGG set up: Directe set-up met het rvs rooster meteen boven de kolen.
Doeltemperatuur EGG: 190–210 °C
Wachttijd 1-8 uur + 10 minuten • Bereidingstijd 20-25 minuten
Voor de marinade:
Voor erbij paratha’s of naan