We herkennen de klassieke shakshuka aan de rode tomatensaus die op smaak is gebracht met heerlijke kruiden en specerijen, gecombineerd met een gepocheerd of gebakken eitje. Deze groene variant maak je met spinazie, cavolo nero en doperwten. Het is simpel en snel om te maken, zit bomvol smaken en je kunt er je eigen twist aan geven. Shakshuka is ideaal voor elk moment van de dag!
1 Rooster in een grote koekenpan de komijn- en korianderzaadjes in 2 minuten goudbruin, of ze beginnen te geuren. Stamp ze in een vijzel fijn met oregano en zout.
2 Verhit een scheut olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de stukjes lente-ui en knoflook op laag tot middelhoog vuur, tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de specerijenmix uit de vijzel toe en bak die al roerend 1 minuut mee.
3 Voeg de cavolo nero toe aan het lente-uimengsel in de pan samen met het sap van de citroen en roer tot de cavolo nero slinkt. Roer dan de spinazie plus de doperwten erdoor en verhit ze 2–3 minuten mee, of tot de spinazie is geslonken.
4 Maak 4 kuiltjes in het spinaziemengsel, breek de eieren erboven en verhit ze 2–3 minuten mee. Leg dan het deksel op de pan om de bovenkant te stomen.
5 Bestrooi de eidooiers met zout en peper naar smaak en strooi er dan de gehakte dille en muntblaadjes over. Verkruimel als laatste de feta erover en serveer.
PER PORTIE 309 kcal, 23 g vet (7,1 g verzadigd), 23,9 g eiwit, 4,6 g koolhydraten, 2,6 g suikers