Groene shakshuka met sucuk

Groene shakshuka met sucuk

Mounir Toub: ‘Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht en eigenlijk niet meer dan eieren in een pittige tomatensaus. De originele versie dan, want dit is de groene ToubToubversie’

Bereiding

1. Maak met een spiraalsnijder dikke slierten van de courgette.

2. Rooster het karwij- en komijnzaad 1 minuut in een droge koekenpan. Doe ze in een vijzel en wrijf ze met wat zout en peper fijn.

3. Verhit opnieuw de koekenpan. Verhit de olijfolie en bak de sucuk 2 minuten op laag vuur. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak ze 2-3 minuten mee.

4. Voeg de asperges, bimi en het specerijenmengsel toe en bak ze 2 minuten mee. Doe dan de courgette erbij, gevolgd door de spinazie en het limoensap. Roer tot de spinazie voor de helft is geslonken. Als het geheel wat droog wordt, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.

5. Maak vier kuiltjes in het groenten-sucukmengsel en breek de eieren erin. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes garen tot de eieren gestold zijn; dit duurt ongeveer 10 minuten.

6. Bestrooi tot slot met de peterselieblaadjes.

TIPS

  • Heb je geen spiraalsnijder? Koop dan kant-en-klare courgettespaghetti. Deze is vaak wel iets dunner, dus bak hem minder lang mee.
  • Natuurlijk kun je deze shakshuka ook vegetarisch maken. Laat de sucuk dan weg en voeg een vleesvervanger of meer groente naar keuze toe.

Toub tip: Lekker met flatbread en een yoghurtdressing.

 

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

  • 1 grote courgette
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • zout en versgemalen
  • zwarte peper
  • 2 el olijfolie, om in te bakken
  • 150 g sucuk, in grove stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 g groene asperges, houtige uiteinden verwijderd, in stukjes van 3 cm
  • 150 g bimi
  • 200 g verse spinazie
  • sap van 1 biologische limoen
  • 4 eieren
  • blaadjes van 1-2 takjes bladpeterselie, gewassen en gedroogd, om mee te garneren

Extra nodig

  • spiraalsnijder
  • vijzel
  • grote koekenpan met deksel

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine