Groene roerbak noedels

Groene roerbak noedels

Noedels zitten ook in een pak, daar is niks mis mee. Maar die bijbehorende roerbaknoedelmixen zijn doorgaans niks meer dan suiker, zout, smaakversterker en aroma’s. Terwijl je een lekkere noedelmaaltijd zó in elkaar gewokt hebt.

Bereiding

1. Woksaus: Haal zowel de knoflook als de gemberbolletjes door de knoflookpers. Meng met de rest van de ingrediënten in een kommetje.

2. Noedels: Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af door een vergiet en spoel af met koud water.

3. Groente: Snij de bimi doormidden en de paksoi in dikke repen, hou de witte stelen en groene bladeren apart. Snij de lente-ui in ringetjes, hak de koriander grof.

4. Wokken: Verhit een flinke scheut olie in de wok. Doe de bimi, sugarsnaps en paksoistelen erin en roerbak beetgaar in ± 4 minuten.

5. Schep nu ook de paksoibladeren erdoor.

6. Voeg de uitgelekte noedels toe en de woksaus. Schep alles goed door elkaar en verwarm al omscheppend. bereiden: 20 minuten voor 4 personen hoofdgerecht met ketjap vegan

Serveren: Bestrooi met lente-ui en koriander.

Tips

  • Van paksoiblad blijft helemaal niks over bij verhitting. Daarom wat later toevoegen bij het wokken.
  • Te pittig? Extra scheut ketjap. Te flauw? Extra sambal.
  • Eet meteen, of laat afkoelen en eet koud, als salade.
  • Ook lekker met geroosterde cashewnoten of pinda’s. Met peultjes in plaats van sugarsnaps.

Voor 4 personen

Bereiden: 20 minuten

  • 250 g woknoedels
  • 200 g bimi (aspergebroccoli)
  • 1 stronk paksoi
  • 250 g sugarsnaps
  • 3 lente-ui
  • handje koriander
  • plantaardige olie

Woksaus:

  • 4 knoflooktenen
  • 2 stemgemberbolletjes
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el gembersiroop (uit dat potje stemgember)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sambal
  • sap van ½ limoen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek