Groene groenten mét geitenkaas

Groene groenten mét geitenkaas

Luc Kusters (Bolenius Restaurant): “Hou je van groente, dan eet je hier je vingers bij op. Helemaal leuk als je een moestuin hebt en je eigen groenten hiervoor kunt gebruiken!”

Bereiding

1. Zoek dagverse groene groenten uit (bijvoorbeeld snijboon, tuinboon, groene asperges, doperwten, peulen). Nog beter natuurlijk: oogst uit eigen moestuin. Stoof de groenten per soort beetgaar in zonnebloemolie met een druppel water en zout.

2. Draai de geitenkaas met 15 procent melk glad in de keukenmachine. Breng het op smaak met witte en zwarte peper.

3. Smeer de geitenkaascrème uit op een mooi bord. Leg daar de groenten en de verse groene kruiden bovenop.

Dit recept is afkomstig uit het Good Food Book #2. De netto opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie ‘Zero hunger!’ van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties. Dit houdt simpelweg in dat voor ieder verkocht Good Food Book 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Bovendien helpen de voedzame maaltijden de kinderen zich te concentreren op school.  

 

– Groene groenten

– Zonnebloemolie

– Ambachtelijke geitenkaas, bijvoorbeeld van De Bokkesprong

– Melk

– Zwarte en witte peper

– Groene kruiden zoals dragon, munt en basilicum


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Stem op jouw favoriet