De zomer is het seizoen van de erwt. Verwerk deze frisgroene juweeltjes eens in een koude soep. Heerlijk als lunch of diner op een warme dag!
1. Doe het brood met 2 eetlepels water in een kom en laat het zacht worden. Blancheer de verse doperwten (diepvriesdoperwten niet) 3 minuten in kokend water. Giet ze af en doe ze in een bak met ijswater (of laat ze schrikken onder de koude kraan).
2. Pureer de doperwten, knoflook, komkommer, avocado, chilipepers, erwtenscheuten, kruiden, bouillon (of het water) en het natte brood. Voeg de azijn plus peper en zout toe. Zet de soep nog 30 minuten in de koelkast.
3. Verdeel de gazpacho over kommen (of glaasjes), druppel een beetje yoghurt en olijfolie erover en serveer met wat extra erwtenscheuten. Geef er brood bij.
Per portie 167,3 kcal; 8,3 g vetten (1,8 g verzadigd); 8,9 g eiwitten; 15 g koolhydraten; 3,1 g suikers
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!
6 personen