Groene gazpacho

Groene gazpacho

De zomer is het seizoen van de erwt. Verwerk deze frisgroene juweeltjes eens in een koude soep. Heerlijk als lunch of diner op een warme dag!

Bereiding

1. Doe het brood met 2 eetlepels water in een kom en laat het zacht worden. Blancheer de verse doperwten (diepvriesdoperwten niet) 3 minuten in kokend water. Giet ze af en doe ze in een bak met ijswater (of laat ze schrikken onder de koude kraan).

2. Pureer de doperwten, knoflook, komkommer, avocado, chilipepers, erwtenscheuten, kruiden, bouillon (of het water) en het natte brood. Voeg de azijn plus peper en zout toe. Zet de soep nog 30 minuten in de koelkast.

3. Verdeel de gazpacho over kommen (of glaasjes), druppel een beetje yoghurt en olijfolie erover en serveer met wat extra erwtenscheuten. Geef er brood bij.

Per portie 167,3 kcal; 8,3 g vetten (1,8 g verzadigd); 8,9 g eiwitten; 15 g koolhydraten; 3,1 g suikers

Psst…

Op zoek naar meer soeprecepten? Zo maak je super-soepen!

6 personen

  • 1 sneetje oud brood
  • 500 g verse doperwten (of diepvriesdoperwten, ontdooid)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 komkommer, geschild, grof in partjes gesneden
  • 2 rijpe avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
  • 50 g erwtenscheuten, plus extra
  • 2 groene chilipepers, grof gehakt
  • 1 bosje munt, alleen de blaadjes
  • 1 bosje peterselie, alleen de blaadjes
  • 600 ml groentebouillon of water
  • sherryazijn, naar smaak
  • yoghurt, extra vergine olijfolie en knapperig brood, voor erbij

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine