Weet je niet wat je moet maken en heb je nog veel groentes in huis, dan is groene curry met kip (of zonder kan natuurlijk ook) een goed idee. Zeker als je het bij ons thuis vraagt. Want serveren we curry, dan schept iedereen voor de tweede keer op. In dit recept maak je eerste de currypasta zelf en vervolgens ga je aan de slag met the real deal. Zit je echt in tijd nood en ga je voor gemak? Dan mag je van ons best smokkelen met een kant-en-klare currypasta hoor, we zullen niets doorvertellen!
Groene currypasta
1. Maal in de vijzel het korianderzaad, komijnzaad en de peperkorrels fijn.
2. Voeg een snufje zout, de pepers, sjalotjes, knoflook, limoenblaadjes, citroengras, korianderwortels, galangawortel en de garnalenpasta toe en maal tot een gladde currypasta
Groene curry met kip
1. Verhit een flinke scheut olie in een steelpan op laag vuur en doe de currypasta en de kaffirlimoenblaadjes erin. Roer zachtjes tot de currypasta en de olie goed gemengd zijn.
2. Voeg de kokosmelk en de beide soorten aubergines toe. Breng aan de kook.
3. Doe de kipfilet erbij en laat 7 minuten sudderen, tot de kip gaar is. Voeg de chilipers en de bouillon toe. Breng op smaak met de suiker en de vissaus.
4. Garneer de curry met de basilicum en wat peper.
Voor 4 personen. 15 minuten.
*Groene currypasta (voor 100 gram; 20 minuten)
Benodigdheden: vijzel