Dit gerecht is vaak al op voordat het goed en wel uit de oven is. De combinatie van nootachtige fontina, beurre noisette en krokante pistachenoten is onweerstaanbaar. Dit gerecht is ook visueel adembenemend, dus houd het in gedachten als er vrienden komen eten.
1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
2. Vul een grote ovenbestendige (bij voorkeur gietijzeren) koekenpan met een laag van 2,5 cm water en voeg ½ theelepel zout toe. Breng het water aan de kook, leg de asperges naast elkaar in de pan en kook 3 tot 4 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Giet de asperges af.
3. Smelt in dezelfde koekenpan op hoog vuur de boter, totdat hij schuimt en lichtbruin is. Zet het vuur laag, voeg de gekookte asperges toe en schud de pan voorzichtig om de asperges met de boter te bedekken. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de plakjes kaas op de asperges en bestrooi met de pistachenoten. Zet de pan in de oven en gril 1 tot 3 minuten, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer heet.
Voor 4-6 personen – 15 minuten.