Niets is smaakvoller dan rundervlees dat een tijd heeft staan pruttelen. De goulash wordt op smaak gebracht met wortelen, kruiden en knoflook. Goddelijk!
1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en stoof hierin het vlees aan alle kanten goed aan. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten inkoken op hoog vuur.
2. Zet het vuur laag en voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, spaghettikruiden, Spaanse peper, laurier en marjolein. Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken.
3. Voeg de aardappel, paprika en tomatenblokjes toe en laat nog 30 minuten sudderen.
4. Serveer met een toef zure room en peterselie.
Dit recept komt uit het boek ‘Soepbijbel’ van Heleen Timmermans (€29,99, Uitgeverij Carrera)
[Credits: fotografie Simone van den Berg]
Voor erbij: