Goudgele kip van Jamie Oliver

Goudgele kip van Jamie Oliver

Word een groot kampioen met kip! Jamie Oliver geeft je in de volgende drie stappen een simpel kooklesje kip maken. Je zult zien: het is niet alleen supermakkelijk, maar ook nog eens razendsnel klaar. Als je lekker doorkookt, en de stappen opvolgt, ben je in 15 minuten klaar!

Bereiding

1. Snijd de aardappelen in een keukenmachine, doe de schijfjes in de middel grote pan, giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten en leg er de deksel op. Pel de uien, snijd ze in de keukenmachine in plakjes, doe ze met twee eetlepels olie in de braadslede, verkruimel er het bouillonblokje over en strooi er een snuf peper en zout over. Snipper er de salie bij, roer regelmatig, en giet er als het begint aan te koeken een scheutje water bij.

2. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier, hussel ze met peper en zout en de naaldjes rozemarijn door elkaar, vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van anderhalve centimeter. Leg ze met één eetlepel olie in de koekenpan, keer ze na drie tot vier minuten om en bak ze goudbruin en gaar. Laat de aardappelschijfjes in een vergiet uitlekken, doe ze bij de uien, roer ze goed door elkaar en spreid ze in een egale laag uit. Giet er de room bij, rasp er de Parmezaanse kaas over en zet de gratin boven in de oven onder de hete grill.

3. Snijd de preitjes in de lengte doormidden, spoel ze onder de koude kraan af en snijd ze in dunne plakjes. Doe ze met één eetlepel olie in de lege pan op hoog vuur en roer regelmatig. Snijd de bacon in fijne blokjes, doe ze in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Roer de spinazie en de erwten door de preitjes, schep ze als de blaadjes spinazie geslonken en de erwten zacht zijn op een plank of bord en leg er de kip en bacon op. Serveer er de gratin bij.

Dit recept komt uit het boek ‘Jamie in 15 minuten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

Voor 4 personen, 15 minuten:

Gratin:

  • 800 gram aardappelen
  • 3 uien
  • Olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ½ bosje verse salie
  • 1 dl slagroom
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Kip:

  • 4 kipfilets van 120 gram elk, zonder vel
  • Een paar takjes verse rozemarijn
  • 2 plakken gerookte doorregen bacon of gerookt ontbijtspek

Groenten:

  • 200 gram jonge preitjes
  • 200 gram jonge bladspinazie
  • 200 gram diepvriesdoperwten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek