Golden Milk

Golden Milk

The Green Kitchen Stories: ‘Geelwortel en gember worden al duizenden jaren gebruikt als ayurvedisch medicijn. Warme geelwortelmelk is nog steeds een populair huismiddeltje in India. Deze melk is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook een troostrijk drankje met iets zoets van de honing en een kick van de geelwortel en gember. Jarenlang maken we deze melk al, in allerlei variaties en zowel koud als warm. Wees wel gewaarschuwd: geelwortel heeft een heel specifieke smaak, dus begin met kleinere hoeveelheden om er gewend aan te raken. Vergeet niet de zwarte peper toe te voegen, want die verhoogt de werking van curcumine (het actieve component van geelwortel).’

Bereiding



1. Doe de noten in een kom, schenk er zo veel water bij tot ze onderstaan en laat 8-12 uur weken.

2. Spoel de noten af in een vergiet en laat uitlekken. Doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix tot een glad drankje ‒ voeg zo nodig extra gember of honing toe.

3. Giet de melk boven een grote kan door een kaasdoek of schone theedoek en schenk in een glazen fles met deksel ‒ zo kun je de melk een paar dagen in de koelkast bewaren.

4. Serveer de geelwortelmelk koud  of verhit de melk in een kleine pan  op laag vuur.
 

Voor 1 liter

  • 150 g gemengde rauwe  amandelen en cashewnoten 
  • 4 tl geraspte geelwortel of  2 tl gedroogd kurkumapoeder 
  • 2-4 tl geraspte gemberwortel,  plus extra 
  • 1-2 el manuka (zie tip), plus extra
  • 2 tl rozenbottelpoeder (optioneel) 
  • 1tl vanille-extract
  • 1 l water
  • ¼ tl zeezout
  • ¼ tl versgemalen zwarte peper


Tip Je kunt manuka (donkere honing uit Nieuw-Zeeland) online kopen, bijvoorbeeld via pit-pit.com.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine